Anja Namink is geboren in 1964 te Vessem, is getrouwd en woont in Eindhoven. Haar drie kinderen zijn inmiddels volwassen. 

Vanaf haar 20ste heeft ze in de avonduren teken- en schildercursussen gevolgd. Vanaf 2007 is ze via zelfstudie meer tijd aan schilderen gaan besteden. Het bleek dat haar schilderijen mooi werden gevonden. Deze positieve reacties waren een grote stimulans.

In die tijd heeft ze diverse mensen uit haar omgeving met succes geportretteerd. Via abstracte werken en bloemenschilderijen bestudeerde ze het belang van een goede compositie en de effecten van het gebruik van kleur. 

Ze werkt graag met grote doeken. Die geven de ruimte om los en snel te schilderen, met zowel kwast als met paletmes. Het toeval speelt steeds een rol. 

Portretten van vrouwen zijn op het moment een geliefd onderwerp. Hierin kan ze veel van haar expressie en emotie kwijt. Elk schilderij vraagt om een eigen schilderstijl, dan weer abstraherend, dan weer vrij realistisch. Heldere kleuren zijn vaak zeer aanwezig.

Als je meer wilt weten dan kun je een bericht sturen via deze website. Anja is ook rechtstreeks bereiken via anjanamink@hotmail.com.